ادبیات فارسی - تاریخ و نقد - آزمونها و تمرینها (متوسطه)
ادبیات فارسی - تاریخ و نقد - پرسشها و پاسخها (متوسطه)
ادبیات فارسی - تاریخ و نقد - راهنمای آموزشی (متوسطه)
کتاب حاضر، دفتر ششم از اين مجموعه است که به بازنويسی و بازسازی داستانهای مثنوی با نثری ساده و داستاني همراه با ايجاد جذابيتهای هنری و شکلی با استفاده از عناصر داستاننويسی نوين پرداخته است. گزيدهای از شعرهای عرفانی، اخلاقی، دينی و اجتماعی هر داستان نيز در اين کتاب آورده شده است. در يکي از داستانهای اين کتاب می خوانيم:« امام علي(ع) پس از ساعتها کار طاقتفرسا در نخلستانهای بيرون شهر مدينه، ايستاد؛ کمر راست کرد و به آسمان نگريست. روز از نيمه گذشته بود».
روایتهایی از فرهنگ مردم فارس
کتاب «واسونک های شیرازی و روایت هایی از فرهنگ مردم فارس» که توسط استاد ابوالقاسم فقیری نگاشته شده از سوی انتشارات دانشنامه فارس به دست مخاطبان رسید.
در این کتاب، فقیری فرهنگ واسونک خوانی را از ابتدا تا به اکنون به رشته تحریر در آورده و افزون بر بررسی واسونک های شیرازی، شیوه خواندن واسونک، واسونک ها در گوشه و کنار فارس چه نام دارند و ولایت های فارس در ترانه های محلی، به تفکیک واسونک را در ولایت های مختلف سرزمین فارس به جستجو پرداخته است.
فقیری در کتاب «واسونک های شیرازی و روایت هایی از فرهنگ مردم فارس» افزون بر واسونک به خرده فرهنگ های ولایات فارس هم نظری داشته و برای نمونه حتی به چوپانی در فرهنگ مردم فارس پرداخته است.
این نویسنده و پژوهشگر ۷۹ ساله در این کتاب قصه های محلی را فراموش نکرده و حتی در بخش هایی از «واسونک های شیرازی و روایت هایی از فرهنگ مردم فارس» به بازی های محلی، عرقیات گیاهی، خوراکی های بومی، ویژگی های مردم شیراز و باغ رفتن شیرازی ها اهتمام ورزیده است.
فقیری که همواره فرهنگ و تمدن را در خطه فارس موضوع پژوهش ها و آثار مکتوب خود قرار داده در انتهای کتاب «واسونک های شیرازی و روایت هایی از فرهنگ مردم فارس» با عنوان «شیراز از گل بهترو» شعری از بیژن سمندر، شاعر شیرازی را به مخاطب ارایه می دارد.
فقری در دیباچه کتاب «واسونک های شیرازی و روایت هایی از فرهنگ مردم فارس» پیرامون واسونک های شیرازی می نویسد: «واسونک(Vasunak) ترانه هایی است که در مجالس عروسی و سرور و شادمانی می خوانند. خواندن این ترانه ها بیشتر به عهده زن هاست که همراه با خواندن واسونک، کِل(Kel) هم می زنند.»
برای قیمت تماس بگیرید (66496367 - 021) شماره تلگرام 09037125318
مجموعهی چهارجلدی یادداشتها شامل یادداشتهای کامو از 1935 تا پایان عمرش میشود. او یادداشتها را برای این مینوشت که نکاتی را به ذهن بیاورد و بتواند بعدها آن را بپروراند. در لابهلای یادداشتها به بخشهایی برمیخوریم که بهطور پیوسته نوشته شده و بعداً در آثارش از جمله بیگانه، طاعون و سوءتفاهم مورد استفاده قرار گرفته است و نیز رد تمام آثار و فکرهای بهثمرنرسیدهاش به چشم میخورد. یادداشتها همچنین در شناخت زندگی کامو منبعی دستاول است. از طریق یادداشتها...
از ویژگیهای بارز تئاتر اکسپرسیونیستی بر خلاف تئاترهای بیرمق و کلیشهای انعکاس آرزوهای انسان برای دستیابی به یک زندگی نوین بود، و تا آنجا پیش رفت که انقلاب اجتماعی را ضرور میدانست. به کمک تئاتر اکسپرسیونیستی تماشاگران میتوانستند درون خود را به تحرک وادارند و آن را دگرگون سازند. اما ویژگی متفاوت آن بیشتر در اسلوب هنری بود. ممکن است در این میان پرسشی پیش آید که مگر مواردی همچون سعادت و زندگی بهتر برای انسان هدف سایر مکاتبی مثل رئالیسم و سمبولیسم هم نبوده؟ پاسخ آن بدون تردید مثبت است. هنر در طول تاریخ هیچگاه در مقابل انسان قرار نگرفت، انسان همواره محور و موضوع اصلی هنر بوده. اما شیوههای بیان هنری برای نشان دادن انسان و آرزوهایش متفاوت است.
این کتاب به نوگرایان تئاتر اروپا پرداخته و بخصوص سعی دارد ۲ مکتب بنیادین اکسپرسیونیسم و دادائیسم را که در آغاز قرن بیستم تحولات بنیادینی در هنر تئاتر به وجود آوردند، تبیین کند. ناصر حسینیمهر سعی کردهاست در این کتاب با زبانی ساده و عبارات قابل فهم، یادداشتها و خلاصه مطالبی را که بخصوص از تماشای اجراهای متعدد در تئاترهای معتبر اروپا برداشته است، بیان کند.
قلندری خود به چندین طریقت تقسیم میشده است. طریقتهایی چون حیدریه و جوالقیه و جلالیه و بکتاشیه. یک گروه از قلندریه هم شاخهای از طریقت نقشبندیه بودهاند که در ماوراءالنهر میزیستهاند و هنوز هم در کشور ازبکستان با نام دیوانه باقی ماندهاند.
قلندرنامهای که با عنوان آداب الطّّریق متن مصحح آن در این کتاب به خوانندگان محترم تقدیم میشود نوشتة پیر قلندران نقشبندی در سدة یازدهم هجری در ماوراءالنهر است که بابا حاجی عبدالرحیم عاقبت به خیر نامیده میشده است.
مهران افشاری پس از تصحیح و چاپ سه مجموعه از فتوتنامهها اینک آداب الطّّریق را بر اساس دو نسخة خطی تصحیح کرده و تعلیقاتی سودمند و خواندنی برای آن تألیف کرده و کتاب را با تازهترین دستآوردهای تحقیقی خود دربارة قلندریه و پیوند قلندری با فتوت زیر عنوان «پژوهشی نو دربارة قلندریه» عرضه نموده است. کتاب حاضر تحقیقات او را دربارة فتوت تکمیل میکند.
اما کتاب «قلندرنامهای به نام آداب الطّریق» اثر بابا حاجی عبدالرحیم است که پیر قلندران نقشبندی در ماوراءالنهر بوده است. مهران افشاری علاوه بر تصحیح این قلندرنامه که به قرن یازدهم تعلق دارد و همچنین تحقیق و افزودن توضیحات لازم به آن، دیباچهای تقریبا مفصل برای آن نوشته که پربیراه نیست اگر آن را به تنهایی کتابی درباره قلندریه محسوب کنیم. این دیباچه که قریب به صد و سی صفحه از کتاب حاضر را در بر گرفته است شامل آخرین یافتههای مهران افشاری در این باره است که با عنوان پژوهشی نو در قلندریه پیش از متن آداب الطریق در این کتاب به علاقمندان عرضه شده است. این پژوهش به چهار بخش تقسیم شده است: سرچشمههای قلندریگری، ویژگیهای قلندران در میان صوفیان، طریقتهای گوناگون قلندری و نهایتا نیر قلندرنامه آداب الطریق که صفحاتی است درباره ویژگیهای قلندرنامه منتشر شده در همین کتاب.
قلندریه نام یک فرقه نبوده است. از قرن هفتم هجری به بعد قلندری نام یک جریان و مکتبی در تاریخ تصوف بوده که با آیین فتوت یا جوانمردی ارتباط داشته است. دکتر کدکنی در کتاب خود به این نکته نیز اشاره کرده است که اگرچه در اغلب منابع از واژه قلندر مراد یک فرد یا شخص بوده اما باید اشاره کرد که قلندر در واقع نام یک منطقه بوده و در ابتدا به فرد دلالت نمیکرده و چنین افرادی در واقع قلندری نامیده میشدند.
اما در سدههای بعد با توجه به تغییر و دگرگونیهای به وجود آمده قلندری به خود این راه و رسم اطلاق شد؛ قلندری به چندین طریقت تقسیم میشدهاند و سرچشمه آن به ایران باستان بازمیگردد. متاسفانه منابع موجود در این باب چندان زیاد نیست؛ از همین رو قلندرنامه آداب الطریق یکی از مهمترین قلندرنامههای برجای مانده در تاریخ ایران است. مهران افشاری تصحیح این قلندر نامه را براساس نسخه کتابخانه مجلس سالها پیش به عنوان پایاننامه خود به انجام رسانده بود، اما برای انتشار از نسخه کتابخانه پطرزبورگ نیز استفاده کرده است.
آداب الطریق در دوازده باب نوشته شده است. در باب کلاه، موی سر، دلق و خرقه و اوصاف آن، کمر، عصا کجکول، سفره، خادمی، تخت و پوست، جاروب، و اقسام فقر و پایان بخش آن نیز تعلیقات آداب الطریق است. کتاب حاضر منبع مفیدی برای مطالعه فرهنگ مردم آسیای میانه در سده یازدهم و همچنین آداب و اعتقادات طریقت صوفیه و قلندریه محسوب میشود به خصوص که توسط یکی از پیران این طریقت نوشته شده و به جنبههای مختلف سیر سلوک و احوال قلندری پرداخته است. افزون بر این، دیباچه مهران افشاری نیز میتواند در یک چشم انداز تاریخی آنچه را که علاقمندان و پژوهشگران میخواهند در اختیارشان قرار دهد.
حکمت کاخی بنا کرده که هفت ستون دارد.
او مهمانی بزرگی ترتیب دادهٰ انواع شرابها و خوراکها را آماده کرده کنیزان خود را فرستاده است تا بر بلندترین مکان شهر بایستند و ندا سر دهند: ای آدمیان! بیایید و از خوراک و شرابی که اماده کرده ام بخورید راه جهالت را ترک گفته زنده بمانید.
بیایید راه دانا شدن را پیش گیرید.
نام کتاب: Flower for all
موضوع کتاب:
شعر سپید - قرن 14
پديدآورنده کتاب:
نويسنده کتاب: شبنم پاشایی
ناشر کتاب: سبز رایان گستر
تعداد صفحات کتاب: ۷۸ صفحه
قطع کتاب: رقعی
نوع جلد کتاب: شومیز
نوبت چاپ کتاب: اول
تیراژ کتاب: 1000 نسخه
تاريخ نشر کتاب:۹۷/۰۱/۲۲
قيمت پشت جلد کتاب:۷۰۰۰۰ ريال
كد ديويي کتاب:۸fa۱.۶۲
زبان كتاب:فارسی/انگلیسی
محل نشر کتاب:تهران
زنی پیر، مردی جوان و زنی جوان. در خانهای که همهچیز در آن بوی گذشته میدهد و گویی تنها نیرویی که آن را برپا نگه داشته یادها و نفسها و عطرهای گذشته است. اما در این میان چیزی ناشناختنی، جادویی شگفت در کار است تا از گذشته بگذرد و به اکنون و آینده، به جاودانگی، برسد:
جاودانگی عشق، جاودانگی جوانی.
آئورا، نام دیگر تمناست.
محصولات انتشارات نی قابل تهیه در بانک کتاب و فروشگاه اینترنتی WWW.4030book.ir حامی ناشران ایرانی در زمینه های کودک - نوجوان - دانشگاهی - عمومی - کمک آموزشی - مذهبی و تمامی زمینه ها می باشد.
کانال تلگرامی ما p4030book.ir@